17 Mayıs 2010 Pazartesi

RAFADAN YUMURTA (ALAKOK)

Malzemeler:

  • Yumurta
  • Karabiber
  • Tuz
Yapılışı:

Yumurta delici aparatıyla yumurtanın tepesinden bastırarak deliniz. (züccaciyelerde bulabilirsiniz) Yumurta pişireceğiniz, cezve, kaserol vb. kaba su koyunuz ve yumurtaları yerleştiriniz. Ocağınızın kahve pişirme gözünde pişiriniz. Kaynamaya çıktıktan, sonra ocağın altını kısınız ve alarmlı mutfak saatinizi 2-2,5 dakikaya ayarlayınız. Sevdiğiniz kıvama göre pişiriniz. Tuz ve taze çekilmiş karabiber serperek yendiğindeki, özel tadı paylaşmak istedim.

Not: Doğal şartlarda yetiştirilen tavuklardan, elde edilen yumurtaları tavsiye ediyorum. Kokusu olmayacağı için, gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Nereden bulacağım diye düşünmeyiniz. Sizler ne kadar kaliteli ve sağlıklı ürünler tercih ederseniz, üretimleri de o oranda artacaktır.


Hiç yorum yok: