4 Mayıs 2010 Salı

KOLAY LAHMACUN

Malzemeler:

  • Dürüm hamuru (Yemek sitemde dürüm hamurunun hazırlanışına bakınız)
İç malzemeleri:
  • 250 gr. kıyma
  • 2 adet orta boy domates ( salatalarda kullandığımız küçücük domateslerden çok güzel oluyor)
  • 6-7 dal taze soğan
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet sivri biber
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 tatlı kaşığı deniz tuzu
Yapılışı:

Kıymayı yağsız olarak kısık ateşte kavurunuz. Minik minik kestiğiniz biberleri ilâve ederek, 1-2 dakika çeviriniz. Taze soğanları incecik kıyarak 1-2 dakika ve domatesleri aynı şekilde 1-2 dakika çeviriniz. Bu aşamada incecik kıyılmış maydanozları ilâve ederek 1-2 dakika çeviriniz en son tuz ve baharatları ilâve ederek karıştırınız ve ocağın altını kapatınız. Sebzelerin renklerinin bozulmamasına özen gösteriniz biraz diri olmaları gerekiyor. Lavaşların üzerine kıymalı sostan 2 yemek kaşığı yayarak rulo şeklinde sarınız. Ayran ile sunum yapınız.


Hiç yorum yok: