- Dürüm hamuru (Yemek sitemde dürüm hamurunun hazırlanışına bakınız)
- 250 gr. kıyma
- 2 adet orta boy domates ( salatalarda kullandığımız küçücük domateslerden çok güzel oluyor)
- 6-7 dal taze soğan
- 1 adet çarliston biber
- 1 adet sivri biber
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 tatlı kaşığı deniz tuzu
Kıymayı yağsız olarak kısık ateşte kavurunuz. Minik minik kestiğiniz biberleri ilâve ederek, 1-2 dakika çeviriniz. Taze soğanları incecik kıyarak 1-2 dakika ve domatesleri aynı şekilde 1-2 dakika çeviriniz. Bu aşamada incecik kıyılmış maydanozları ilâve ederek 1-2 dakika çeviriniz en son tuz ve baharatları ilâve ederek karıştırınız ve ocağın altını kapatınız. Sebzelerin renklerinin bozulmamasına özen gösteriniz biraz diri olmaları gerekiyor. Lavaşların üzerine kıymalı sostan 2 yemek kaşığı yayarak rulo şeklinde sarınız. Ayran ile sunum yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder