6 Mayıs 2010 Perşembe

ŞALGAM TURŞUSU

Malzemeler:

  • 1 kg. orta büyüklükte şalgam
  • 1 lt. su
  • 30-40 gr. öğütülmemiş deniz tuzu (daha önceki tariflerde söz ettiğimiz doğal tuz)
Yapılışı:

Şalgamları iyice yıkayınız. Tepe ve dip kısmını hafifçe kesiniz. Kabuklarını soymadan, çelik tencere içerisinde şalgam ve su ve ilâvesi ile 15-20 dakika orta dirilikte kalacak şekilde haşlayınız. Haşlama suyu ile birlikte kavanoza boşaltınız. Üzerini geçecek kadar temiz içme suyu ve tuzu ilâve ediniz. Kapağını kapatınız ve loş bir ortamda bekletiniz. Canım anneciğim şalgam turşusunu, sırlı küplerde kurardı.

Not: Siz malzeme miktarlarını katlayarak çoğaltabilirsiniz.

Not: Şalgamın faydaları hakkında : Eğer yiyemiyorsanız, tarlasının kenarından geçseniz faydasını görürsünüz derler.

Not: Şalgamı elma gibi soyup, dilimleyerek çiğden de tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok: