15 Mayıs 2010 Cumartesi

BEŞAMEL SALÇASI

Malzemeler:

  • 1 lt süt
  • 100 gr. un (4 çorba kaşığı)
  • 100 gr. tereyağı (7 çorba kaşığı)
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
Yapılışı:

Çelik tencerede yağla unu, kokusu çıkıncaya kadar (Un hafif beyazımsı bir renk alıncaya kadar) kavurunuz. Bu aşamada sütü azar azar ilâve ederek karıştırınız. Kaynama noktasına gelince, ocağın altını kısınız ve 6-7 dakika pişiriniz. (muhallebi kıvamında) Ocağın altını kapamadan 1-2 dakika önce tuzunu ilâve ediniz. Beşamel sosun püf noktası, pişme aşamasından sonra, üzerinin kabuk tutmaması için, sosun üzerine bir miktar süt veya tereyağı sürünüz. Her türlü haşlanmış sebzelerin vb. yemeklerin kullanımında, üzerine dökülerek veya fırınlanmak istenirse, beşamel sosun içine bir miktar kaşar peyniri ilâve edilir ve üst katmana kaşar peyniri serperek, kaşar peynirleri eriyinceye kadar pişirilebilir. Et, tavuk vb. yemeklerinin yanında ikrâm edilir.


Hiç yorum yok: