19 Mayıs 2010 Çarşamba

LEZZETLİ KANAPELER

Malzemeler:

  • 1 paket tost ekmeği vb. (kepekli vb.)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2-3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı (2 çorba kaşığı tereyağı)
  • Kaşar peyniri (taze) gravyer peynir vb.
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1-2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 2 adet kesme şeker
  • Bir tutam tarçın (çok az)

Yapılışı:

Ekmek dilimlerinden, yuvarlak bir kalıpla, 4-5 cm çapında yuvarlak ekmekler hazırlayınız ve tereyağı ile yağladığınız tepsiye diziniz.

Sos tencerenizde, yağı ısıtınız ve rendelenmiş soğanı 2-3 dakika soteleyiniz. Domates ve biber salçasını ilâve ederek 2-3 dakika daha pişiriniz.

Kabuğu soyulmuş domates, sarımsak ve sivri biberi rondoda parçalayınız ve sosa dahil ediniz. Sos koyulaşıncaya kadar 7-8 dakika pişiriniz.

Bu aşamada baharatları, sirke, şeker ve tuzu ilâve ediniz ve 3-4 dakika daha kısık ateşte kontrollü bir şekilde pişiriniz.

Sosunuz ılınınca, ekmek dilimlerine sürünüz ve üzerine rende peynirler serperek kaşar peynirleri eriyinceye kadar fırınlayınız.

Şık bir sunum tabağında, çorbalarınızla ikrâm ediniz. Ara sıcaklarda, (çay saatlerinizde) sosun üzerine pastırma, salam, sucuk, jambon, minik köftecikler vb. malzemelerle zenginleştirerek hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: