3 Mayıs 2010 Pazartesi

FIRIN MAKARNA

Malzemeler:

  • 1 paket fırın makarna (Lazanya)
  • 1 lt. süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 yumurta
  • 150 gr. tereyağı (orjinal tarifte 250 gr. tereyağı kullanılıyor)
  • 250 gr. taze kaşar peyniri
  • 10 su bardağı su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta sarısı
Not: Makarnayı pişirirken, suyunu çektirerek pişirmenizi tavsiye ederim. Kesinlikle soğuk su gezdirmeyiniz.

Yapılışı:

Çelik tencerede 1o su bardağı suyu kaynatınız ve tuzu ilâve ediniz. Makarnayı kaynayan suda 12 dakika haşlayınız.

Sosun hazırlanışı:

Yağın yarısı ile unu kavurunuz. Yavaş yavaş sütü ilâve ederek, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriniz. Bu aşamada bir avuç kaşar ve tuzunu ilâve ediniz. Ilındıktan sonra yumurta sarılarını ilâve ederek çırpınız. Sosun yarısını başka bir tencereye alınız ve tereyağını ilâve ederek karıştırınız. Sosu, haşlanmış makarnayla karıştırınız. Çok az tereyağı ile dikdörtgen borcamı veya tepsinizi (tepside börek gibi oluyor) yağlayınız ve makarnayı eşit bir şekilde yayınız. Üzerine ayırdığınız sosu eşit bir şekide yayınız ve 170-180 derecelik önceden ısıtılmış fırında fırınınızın pişirme durumuna göre 10-15 dakika pişiriniz. Son 5 dakikalık pişirme aşamasında, kalan kaşar peynirleri en üst tabakaya özenli bir şekilde yayınız ve üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz.








Hiç yorum yok: